ELS ANELLS INGRÀVIDS (descripció del projecte)

"ELS ANELLS INGRÀVIDS" és el títol del projecte que la Societat Musical Lira Castellonera  (SMLC) vol dur a terme amb l’objectiu de presentar-se al certamen internacional de bandes de música de València 2019 (CIBM) i al mateix temps acceptar l’excepcional invitació que el JIWEF (Jeju International Wind Ensemble Festival) a l’illa de Jeju (Corea del Sud) li ha fet per a l’Agost del mateix any. Una invitació sense precedents a una Societat Musical Valenciana, això ens plena d’orgull i ens motiva extraordinàriament per traçar una línia de treball d’un any i mig de durada, la qual ens faça arribar a les dues cites amb les millors condicions artístiques i econòmiques possibles, acceptant els reptes que dotaran a la nostra Societat Musical d’una qualitat artística major a casa nostra i fer del nostre poble un referent cultural  europeu a aquelles llunyanes terres asiàtiques.
PERQUÈ ELS ANELLS INGRÀVIDS?
La imatge onírica d’uns anells i tota la seua simbologia ens remeten inevitablement a conceptes com; aliança, pacte, compromís... Eixos conceptes són molt valuosos i són els que volem inculcar amb la nostra activitat als nostres veïns i veïnes, despertant en cada persona un esperit de col·laboració, que com els reptes que la SMLC ha acceptat, no tenen precedent al nostre poble ni al nostre entorn.
Volem que els anells siguen totalment ingràvids, que a ningú li caiguen per ser part fonamental del projecte i amb eixa col·laboració imprescindible de la societat civil del nostre poble, poder portar a la nostra SMLC, la  més antiga i prestigiosa de les associacions locals a assumir eixos reptes tan ambiciosos amb les màximes garanties.
El projecte de ELS ANELLS INGRÀVIDS tindrà forma de llibre, un llibre amb una presentació cuidada i molt atractiva amb continguts variats i interessants que ens informarà i es convertirà en un document històric del que va passar a Villanueva de Castellón durant els anys 2018 i 2019 a través de l’execució del gran projecte que va dur a terme la nostra banda junt a la gent del nostre poble. El material inclòs serà una mena de quadern de bitàcola que mostrarà el camí traçat, des de l’inici fins a la conclusió del projecte; hi trobarem entrevistes, articles, opinió, informació musical. Un viatge de 18 mesos cap al objectiu. Serà el testimoni perpetu del periple, del viatge, de l’esforç, de les risses, dels plors, de les frustracions, i perquè no de la victòria d’una societat capaç de dur a terme dos grans reptes; el CIBM 2019 i la presència estel·lar a Corea del Sud per primera vegada d’una Banda de Música Valenciana.


                                      
QUÈ NECESSITEM DE VOSTÈ?
Necessitem que vostè siga una part activa, que la seua participació li faça sentir orgull de formar part d’un projecte (insistim) sense precedents, on la participació social és una columna vertebradora indispensable.
És inevitable parlar de diners, a ningú se li escapa que sense ells tot això seria impossible, per això el títol al·legòric en referència als anells que no cauen mai, ELS ANELLS INGRÀVIDS que a ningú de nosaltres ens cauran per la satisfacció de recolzar  sent part del projecte i que quede documentat en la història del poble. Uns anells que volem que formen part de les nostres vides recordant-nos el compromís que adquirim de ser una comunitat madura i interessada en protegir els seus tresors. Volem que la SMLC siga un poc de vostè, que siga considerada com un tresor per a vostè i que amb l’ajuda del seu impuls es puga portar endavant aquest ambiciós projecte. Li demanarem tots els diners que vulga donar, cada cèntim serà benvingut i el nostre agraïment serà infinit. Sí, ha escoltat bé; INFINIT.
Necessitem donacions. El que cadascú humilment puga donar, sense mínims. Volem que vostè siga el/la nostre/a mecenes*. A canvi vostè rebrà el nostre agraïment infinit com dèiem perquè, al llibre de ELS ANELLS INGRÀVIDS apareixerà el seu nom a la llista d’agraïments de les persones que hagen col·laborat econòmicament al projecte, i tot allò que allí aparega es convertirà en infinit, quedarà perpetuat, com la nostra gratitud. El llibre serà un document històric on vostè apareixerà junt a  les persones que ho han fet possible. Vostè es convertirà en una crònica del que va ser capaç de fer la societat del poble de Villanueva de Castellón entre els anys 2018 i 2019, la realitat aconseguida per las sensibilitat de les persones que van viure eixa època. Vostè, jo, nosaltres...

El que li demanem es diu MICRO-MECENATGE (Crowfounding en anglès)
Aquesta paraula tan sonora forma part de l’actualitat, aquest sistema ha sigut una revolució en el finançament econòmic, importada des de els EUA per a dur endavant projectes que d’altra manera mai no podrien haver vist la llum. El sistema no deixa de sorprendre per la capacitat que té de dur a terme econòmicament els propòsits amb una relativa facilitat.
Per altra banda les experiències en aquell país observant la manera tan natural amb la que ho realitzen, fan entendre que ací, a casa, nosaltres també podríem beneficiar-nos de les virtuts d’eixe sistema de col·laboració.
A títol informatiu direm que la major part dels concert de música de cambra i fins i tot d’altres músiques que es fan als EUA són organitzats per societats musicals xicotetes i privades que duen a cap 6/7 concerts a l’any. Part del finançament d’eixos concerts es realitza a través dels patrocinadors
El micro-mecenatge no és altra cosa que una venda anticipada d’un producte, amb aquests diners es du endavant la realització sencera del projecte. La venda anticipada s’encarrega de generar els diners suficients per aconseguir-ho, per això no és un sistema lucratiu indiscriminat i mou a molta gent.
EL micro-mecenatge habitualment està dirigit per empreses que creen una xarxa de DONANTS al voltant d’una idea i un pressupost tancat que una persona o un col·lectiu interessat  proposa, els donants amb les seues participacions econòmiques van construint poc a poc la quantitat necessària per al projecte. Són donacions amb quantitats lliures (sempre hi ha un mínim) que es fan a l’empresa que gestiona eixe capital: A canvi dels seus serveis es queden amb un percentatge que sol ser de l’1%. El sistema de pagament és fa habitualment amb un càrrec a la targeta de crèdit del donant solament si s’aconsegueix l’objectiu al final de la campanya de promoció.
Qui vol fer ús de eixes empreses, posa en les seues mans el seu projecte pressupostat amb una quantitat tancada prudentment assequible. Els projectes poden ser molt diversos, des de la publicació d’un llibre fins a l’apertura d’una galeria d’art o la filmació d’un curtmetratge. S’exposa el pressupost econòmic i l’empresa llança en internet la proposta.
Lo interessant és que hi ha un termini dins del qual les donacions han d’arribar a la quantitat demanada (normalment són 40 dies) S’anuncia el començament i a partir de la data i l’hora exacta els participants poden començar a fer les seues donacions al numero de compte associat, en eixe moment comença el compte enrere i el vertigen.

El propietari del projecte s’encarrega de difondre al màxim a través de xarxes socials etc. de la posada en marxa  i del termini de donacions. Si quan arriba la data de límit no s’ha aconseguit la quantitat, es cancel·la i no es produeixen els càrrecs als donants, en canvi si les quantitats sí arriben, objectiu complert! A continuació hi ha un temps per l’entrega del producte finalitzat i sols després d’aconseguit l’objectiu es produeix al càrrec a les targetes dels donants. (eixe no és el cas en el nostre projecte)
Existeix una donació mínima que dona dret a l’adquisició del producte. En els casos que coneixem i en els que s’ha participat, el reconeixement públic que es fa dels donants a l’interior del producte, siga CD o siga llibre, és una de les coses que major força tenen, a banda per suposat de rebre el producte que s’ofereix a canvi. En el cas de ser un disc, hi apareix una relació dels donants que gràcies a eixe sistema han passat a ser part de la mateixa producció executiva del disc i romandran perpètuament als crèdits del disc. Al llibre de ELS ANELLS INGRÀVIDS seria el mateix, al final del llibre apareixerà una llista detallada dels noms i cognoms de les persones que han realitzat les donacions per dur a terme el projecte.
És una xicoteta manera de fer història i que eixos donants vegen reflectits els seus esforços i la seua participació.
Amb el projecte CIBM 2019 i JIWBF, la nostra idea és realitzar un MICRO-MECENATGE local, sense cap intermediari, sense el vertigen d’arribar o no al temps límit i acceptant la quantitat que sigam capaços d’obtenir. Autogestionat. Amb l’objectiu  d’aconseguir el finançament suficient per a poder participar al certamen i al festival a Corea amb el major pressupost possible. El projecte es llençarà al Gener del 2018 i no hi haurà pausa fins al Juny del 2019. Necessitem involucrar a tot el poble i sensibilitzar-lo amb el projecte, que tothom vulga participar perquè ho senten com a un projecte propi.
Es tracta de que tots els ciutadans del poble (o de fora) d’una manera o d’altra formen part d’eixe projecte que pot passar a la historia local i deixar un testimoni gegant d’un exemple de participació, d’unitat social, i d’orgull.
                                              

QUÈ INCLOU EL PROJECTE MÉS ENNLÀ DEL LLIBRE?
La nostra banda, els músics, la directiva, són un col·lectiu molt especial. Fer música és produir felicitat i procurar seguir fent-la durant més de 120 anys al nostre poble és un fet que té un valor inqüestionable. Podríem dir sense marge d’error que la SMLC és la comunitat cultural més nombrosa del poble, per ella han passat milers de persones, la Música al nostre poble és una artèria imprescindible que alimenta els oïts i els esperits de moltíssimes persones a cada concert que realitza la nostra banda. Però també és un planter de persones que gràcies a ella no sols s’alimenten els seus oïts i esperits però també els estómacs, perquè no podem deixar de reconèixer que la Música és la disciplina que més professionals ha donat al nostre poble i això no és ninguna casualitat.
Per tant ELS ANELLS INGRÀVIDS també és un pretext per a incrementar la qualitat i les prestacions dels músics del nostre poble i d’eixa manera augmentar les possibilitats de crear més professionals.
Per a poder fer front a les grans despeses del projecte, tot aquest col·lectiu està disposat a triplicar la seua aportació artística de manera altruista, (assaigs, concerts, activitats extres) la banda, els músics, la directiva, han programat un calendari dins dels 18 mesos següents on l’oferta musical al poble es veurà multiplicada i transformada. Hi haurà propostes molt diferents, atractives i interessants per a que els ciutadans; vostè, siguen testimoni de primera fila de l’evolució del nivell i les prestacions que la banda i els seus músics aconseguiran.
ELS ANELLS INGRÀVIDS és un programa  a mig termini de millora exponencial del nivell de la nostra banda. El certamen i el festival de Corea fan de objectius, cada concert que dona la banda anualment ja és una millora, si això ho multipliquem per 3, el que podrem aconseguir seria ni més ni menys que insòlit.

ACTIVITATS ARTÍSTIQUES: 
Com sabem, la banda té pactades amb l’Ajuntament una sèrie d’activitats incloses en un conveni. El nostre programa i el projecte ELS ANELLS INGRÀVIDS, ha dissenyat un calendari on el ciutadà podrà gaudir de més activitats musicals de la seua banda. Eixes activitats seran radicalment diferents a les que se estan fent de manera ordinària segons programació anual. Les activitats incloses a ELS ANELLS INGRÀVIDS mostraran cares diverses de les qualitats musicals i escèniques dels membres de la nostra banda vertebrats per la directora Beatriz Fernández.
Presentacions en escena conceptualment diferents, propostes culturals amb la Música com a canal principal i tot això fet amb l’esforç individual de cada músic de la banda amb l’objectiu de que els habitants del nostre poble participen i recolzen a la SMLC i als seus projectes de 2019.
La tasca de les veïnes i veïns del poble és assistir a eixes activitats musicals i col·laborar amb l’entrada, la resta; emocions, rialles, llàgrimes, sentiments, seran els musics els que les proporcionaran.
En breu rebran informació detallada de dates i programes de les activitats incloses al projecte ELS ANELLS INGRÀVIDS.

ON VAN A PARAR ELS DINERS?

Els objectius fonamentals són la presència de la Lira al Certamen de València i al prestigiós festival de Corea. Les despeses seran quantioses com no pot ser d’altra manera. Eixe és el motiu d’haver llençat el projecte de ELS ANELLS INGRÀVIDS per tractar de sensibilitzar al poble i als músics que sense un sentiment d’unitat i de col·laboració serà impossible aplegar a l’objectiu.
·         CERTAMEN (instrumental, músics contractats)
·         Publicació del llibre ELS ANELLS INGRÀVIDS
·         Despeses d’impremta
·         Despeses disseny
·         Viatge anada i tornada a Corea (València-Estambul-Seul- Jeju)

Encara que semblen pocs fronts, realment són molts diners els que necessitem per fer-ho, tenim la convicció de que amb el sistema de donacions es pot realitzar, ara estem en les seues mans.
Simbòlicament, els anells són el pacte de la SMLC amb els veïns i veïnes del poble. Els músics compliran la seua tasca buscant l’excel·lència i oferint-la al poble al llarg dels 18 mesos que durarà el programa, afegint el compromís enorme del certamen i acceptant el repte de representar a Villanueva de Castellón al festival de Corea. Per la seua part, els veïns i veïnes deurien complir la seua assistint a cada esdeveniment amb la col·laboració econòmica que es demana per formar part perpetua dels nostres ANELLS INGRÀVIDS.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

11 DE MAIG SPANISH BRASS AL REX

REGALA LIRA... REGALA CASTELLÓ!!

CONQUISTANDO ESCALONES; GAL.LA BENÈFICA